top of page
Zoeken
  • Marjan Bouwmeester

Zevende dag (zondag) van Amalfi naar Pompei


Wederom een lekker ontbijt, helemaal conform mogelijkheden! Door iemand van het hotel naar de veerhaven gebracht, fijn! Niet dat het een eind is, maar onze bagage weegt er nogal in......


Nog even foto's in de lobby gemaakt en trots op je vak (rechtsonder).Het weer is wat slechter, gisteren dreigde het ook een beetje te gaan regenen, maar vandaag regende het. Niet erg, maar wel somberder en nattig.We hadden gisteren al even gekeken waar we ongeveer moesten zijn. Dat scheelde dan nu weer. En daar is dan de boot....Daar gaan we..... Dag Amalfi........

Goed, een beetje nattig in Salerno, maar ook dat viel nog wel wat mee. Naar het station gelopen en eindelijk op de trein!


En na een vlot treinreisje in Pompei aangekomen. Zoeken naar een taxi leverde een VVV op die excursies naar de Vesuvius aanbood. Direct voor de volgende ochtend geboekt. Hopelijk vanmiddag nog even Pompei in en dan morgenmiddag na de Vesuvius nog weer.

Besloten toch naar het hotel te lopen, wel een dikke kilometer, maar leek ons toch het vlotst...

Kamer bekeken, bagage geparkeerd, even rustig gezeten en een kop koffie/thee gedronken en dan toch nog maar even de hort op......


Blijkt het hotel pal naast een van de ingangen van het park te zitten. Eerst even geluncht. Een half uurtje wachten leverde een toegangsprijs op die bijna halveerde, dus dat hebben we even gedaan. En daarna lekker nog even rondstruinen in de oudheid! Verder een paar boekjes gekocht om uit te zoeken wat we morgen willen zien.Maar hoe indrukwekkend! Een wereld die 2000 jaar geleden pats boem verlaten is en nu weer te bewonderen. Je kon het beste een welgestelde man zijn trouwens, slaaf of vrouw was iets minder aantrekkelijk.


Kennelijk van alle tijden: de cafetaria, dan wel het straatvoedsel! Of het afhaalrestaurant. Er waren er meer dan genoeg......
De hoge stoepen hebben we ons over verbaasd, net als over de stapstenen. De volgende dag hadden we een audio tour genomen en bleek dat de riolen op de straten uitmondden. En het dus niet zo schoon was. Vandaar de hoge stoepen, kon je gewoon lopen zonder vies te worden. En de stapstenen om de straat over te steken zonder vies te worden. Rechts onder zie je de karrensporen nog lopen, door de stapstenen konden ook de karren gewoon passeren.Het amfitheater in al z'n glorie met nog een stukje ondergrondse gewelven/verblijven.bij het uitlopen van het park zie je dan dit:


Tja, en dan toch wel weer moe op zoek naar een restaurantje. Ook nog niet makkelijk, we wilden graag op tijd eten in verband met het ontbijt.... maar hier is laat eten gebruikelijk. Toch een gevonden en heerlijk gegeten!


Heerlijke omelet en Frank pasta met zeevruchten....


Rechtsboven: trots op je land?
Wederom een leuke en erg geslaagde dag. Nog lekker koffie en thee op de kamer en gereed maken voor op tijd op voor ontbijt en de excursie naar de Vesuvius.


Evaluatie tot nu toe: super vakantie!

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page