top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarjan Bouwmeester

Vijfde dag -> vliegen naar Napels

Bijgewerkt op: 24 okt. 2021

De volgende ochtend op tijd op, te vroeg voor het ontbijt..... jammer.... Met de taxi naar het vliegveld, de taxi die we via AirBNB hadden gereserveerd, kwam niet opdagen. Dus maar een eigen taxi besteld.

We hadden een vlotte vlucht, bij het borden ook veel beter opgelet, we waren de eerste dit keer in de rij. Lekker luxe en in ieder geval de bagage bij onze stoelen, ook fijn. Aangeven dat je zware medicijnen slikt waarvoor voedsel en water noodzakelijk zijn, helpt ook, ik mocht mijn water en beide yoghurts meenemen het vliegtuig in. In het vliegtuig is in ieder geval niets keto verkrijgbaar.


Voorproefje van de Vesuvius gehad, mooie uitzichten.

Maar wat een berg stenen daar..... Napels is een enorme stad, alles is echt helemaal propvol gebouwd. Blij dat ik er niet woon!

Op het vliegveld van Napels bleek ineens dat we buiten stonden, dat we helemaal niet via de douane hoefden. De knoop verdween uit Franks maag.....

Bussen waren niet te vinden, vond een taxi om ons naar het treinstation te brengen. Maar uiteindelijk een afspraak gemaakt en heeft de taxi ons naar Amalfi gebracht. Mooie rit, rijden door Napels is niet fijn, rijden in Amalfi net zo min. Erg smalle straatjes waar ook nog een bus doorheen moet, die beide rijstroken nodig heeft om een bocht door te komen.
En dan kom je aan in je hotel, toch ietwat verreisd ondanks dat het een relatief korte en makkelijke reisdag was. Wat een verrassing, we kregen een upgrade. We hadden zeezicht geboekt, we kregen zeezicht plus zeg maar. Hier kunnen we het vast en zeker goed volhouden de komende dagen!Even rustig genieten, een kop koffie en thee en daarna toch Amalfi in. Dineren in het hotel is niet mogelijk, dus we zullen een restaurantje moeten vinden. Het is ook erg gezellig en levendig en op korte afstand van het hotel, dus even lekker rondstruinen en de omgeving verkennen. Frank heeft ook nog een paar locaties van Tenet op zijn lijstje staan. Een eerste verkenning dus.


Ontzettend leuk, je struikelt over de Fiats 500! Roept weer mooie herinneringen op aan mijn moeder!

Rechtsonder is een opname vermoedelijk van een modeshow, ook grappig om even te zien. Erg mooie omgeving hiervoor trouwens!Uitgebreid rondgestruind, we zijn er helemaal bij verduisterd! Maar lekker gegeten en een goede indruk van het stadje gekregen! Erg genoten!

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page