top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarjan Bouwmeester

Op reis!

Oke, flinke reisplannen, al dreigden die in het water te vallen. Toch nog gelukt, wel twee weken korter. Naar Gozo via Malta, daarna Napels en vervolgens Pompei en de Amalfikust. Daarna vanuit Pompei met de trein terug naar huis.

Mijn dochter is duikinstructeur op Gozo, die hadden we al een half jaar niet meer gezien. Doordat de reis korter werd zijn we naar Malta gevlogen en vliegen we straks naar Napels, oorspronkelijk zouden we treinen. Nou, doorslaand succes dat vliegen. Mijn fotoapparatuur in de handbagage, al mijn lenzen pasten niet eens. Frank heeft nog een extra lens (en een heel hoop medicijnen en supplementen) in zijn handbagage gestopt… Had een lens gehuurd (Tamron 150-600 mm), die neemt nogal wat ruimte in. Ben erg benieuwd naar de lens.

Het vliegen is niet aan mij besteed, al die restricties…. En daarna nog 2 uur wachten voor de douane….. ik had echt de lamp uit (met nieuwe medicijnen en nieuwe bijwerkingen is het ook flink uitvlooien hoe hiermee om te gaan). Vooral de misselijkheid is erg lastig en ik was vermoeider dan anders, ook niet fijn.


Goed, eindelijk op Gozo (taxi van het vliegveld naar de ferry genomen), was bang dat ik straalmisselijk zou worden in de bus (reis van een uur). De taxi ging maar net goed.

En daar staat dan je dochter met de hond je op te wachten, erg leuk weerzien. Vervolgens naar het appartement. Dat zag er erg goed uit. Gisteren dreven hier trouwens de auto’s door de straten…. Maar nu is droog, mooi en warm. Blij dat we niet in de zomer waren.’s Avonds een hapje eten in de plaats waar de auto’s door de straten dreven, waar nog flink werd gepompt. En trouwens, zou er een auto hard door de plas zijn gereden, zou ons eten erg smerig zijn geworden. Eten was erg lekker, een paar foto'tjes met mijn iPhone geschoten (foei!), maar ik had mijn statief niet bij me en ook de tijd en energie er niet voor om nu avondfoto’s te schieten.
Morgen het eiland bekijken, dinsdag duiken. De rooftop konden we niet op nog…. Eerst nog aan de verhuurder vragen hoe we dat kunnen doen. Gelukkig werkt de wifi al kostte dat ook moeite.
44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page