top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarjan Bouwmeester

Eerste dag Gozo!

Bijgewerkt op: 21 okt. 2021

Tja, een appartement op Gozo, wel even wennen. Mooi ruim appartement op een mooi complex in een leuk straatje. Warm…. Ook ’s nachts. Links bij het onderste balkon vertoeven wij!

We hadden de airco maar aangezet. En vanaf half vier ‘s nachts heb ik liggen draaien omdat de airco uit was en ik het heel warm kreeg….. de volgende dag kwamen we erachter dat we de airco moesten betalen door muntgeld erin te stoppen. Nou, dat gaan we dus vannacht doen.

En uitvlooien hoe we op de rooftop kunnen komen.


Eerst maar even naar de supermarkt voor water (gaat hard) en eten. Wat een ervaring, heel veel prachtige groentes en etenswaren die laag in koolhydraten zitten. Maar wat leuk, allemaal artikelen die van alles over het land zeggen.


Grote verpakkingen knoflook en kaneelstokjes. Verpakkingen bloemetjes ter garnering, echt prachtig. En allemaal mini groentes. Ook minder goede exemplaren, gelukkig wordt hier niet alles dat afwijkt weggegooid. Ook in de horeca merk je dat er puur wordt gekookt, wat een verademing. Ik word erg raar aangekeken als ik vraag of ergens suiker in zit. NEE, NATUURLIJK NIET! Gezond en puur eten is hier een stuk simpeler, wel gek dat alsnog de Maltesers gemiddeld genomen ook te dik zijn… De restauranteigenaren niet trouwens….


Maar eerst sightseeing op Gozo. Naar de zoutpannen, de Cathedral, de Citadel en natuurlijk even lekker lunchen. Ook heel lekker en heel betaalbaar!


Wat een prachtig eiland, erg mooi om te zien en van te genieten. Rond gereden (gelukkig zit ik niet achter het stuur) en lekker rondgestruind. Genoten van de omgeving. In de schaduw lopen is trouwens heel verstandig en relatief koel. En iets met lange mouwen meenemen is ook heel handig voor als je nog een kerk wilt bezoeken. Ik had geen mouwen aan mijn t-shirt, dus mocht ik de kerk niet in…. Een jasje van Frank aangedaan.

Wat een prachtige kerk en ik had helaas geen statief bij mij. De kerk was erg donker. Kon je wel weer mooi de gouden letters zien blinken.


Aan het einde van de dag naar de duikbasis. Alles blijkt dicht bij elkaar in de buurt te zitten, vijf minuten lopen van ons huis. En wat schetst mijn verbazing, vlak bij ons en midden in de stad zijn er twee weitjes/paddocks met in totaal 3 paarden…. Midden in de stad…..
Het stikt hier overigens ook van de katten waarvoor op diverse plekken brokjes klaar staan. En ondanks de smalle stoepen en het drukke verkeer lijken ze hier toch goed te overleven en zien ze er goed uit.De duikbasis (op loopafstand) bekeken, erg leuk om te zien. Jildou heeft Frank in zijn wing/zwemblaas gehesen en alles correct afgesteld, dus dat is klaar.

Plots toch de plannen door omstandigheden gewijzigd, hondje overgenomen, Jildou en Tupac de hort op, wij zijn naar huis gelopen. Even de rooftop geprobeerd, daarna een restaurantje in de straat bij de kerk opgezocht. Erg lekker. Net toen we huis waren berichtte Jildou dat ze onderweg was naar de duikbasis, dus wederom met de benenwagen richting duikbasis, je beleeft nog eens wat… Nog even meegeweest naar hun appartement en dat bewonderd. Mooi ruim, netjes, met drie slaapkamers. Niet verkeerd!

En vervolgens naar huis. Nogmaals naar de rooftop, uitzicht bij nacht bekeken. Morgenavond en morgen overdag foto’s maken met de huurlens die ik mogelijk ga kopen.


Lekker nog een kop koffie gedronken, airco aan en naar bed. Een goede nacht gehad mede dankzij de airco.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page