top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarjan Bouwmeester

Derde dag Gozo (woensdag)

Woensdag op tijd op de duikbasis. En dan zie je vanuit je raam voor vertrek toch nog weer een paard en twee Shetlandponies. Ik had al aan Jildou gevraagd hoe het zat met de paarden, dacht dat het misschien slachtpaarden waren. Maar dat bleek niet het geval. Het zijn renpaarden. 's Zomers staan ze binnen en op de paddock, 's winters worden ze getraind en hebben ze wedstrijden.


Laat op de ochtend naar de duikbasis, gewoon zoals gepland twee duiken. Op de plaats waar we de eerste dag de rondleiding zijn gestart. Eerst Frank en Jildou, ik pas op de spullen, maak nog wat foto's en ga lekker in de schaduw een boek zitten lezen. Life is good!


Na terugkomst van Jildou en Frank direct door voor de tweede duik waarbij ik aansluit.... En nogmaals lukt het masker leegblazen niet, maar gelukkig kan ik gewoon een duik maken. En dat was echt prachtig! Alsof je in een zeeaquarium bent..... Octopussen gezien, murenes, zee egels, een fireworm waardoor ik een octopus miste (....) en diverse soorten 'aquariumvissen'... En nog twee loodblokken gevonden, de nieuwe manier van jutteren?


Terug naar de duikbasis, plan was nogmaals met z'n tweeën ergens een plekje te zoeken voor een hapje eten. En toen bleek dat Tupac toch energie had om lekker mee uit eten te gaan. Gelukkig, is ook onze laatste avond hier, fijn met z'n allen een afsluitend etentje te kunnen doen.

Opgepikt door Jildou en Tupac, naar restaurant Otters geweest, aan een prachtige baai waar we nog niet waren geweest. Ook weer heerlijk gegeten.

Bij thuiskomst eerst foto's maken vanaf de rooftop. En vervolgens zoveel mogelijk ons vertrek voorbereiden. Morgen gaan we naar Malta maar eerst 's morgens nog de duik die was uitgesteld. Dus donderdag minder tijd om in te pakken.
Geprobeerd de vaatwasser aan te zetten, maar direct sloeg de hoofdschakelaar eruit. Dus waarom de vaatwasser stonk en heel ranzig was, werd gelijk duidelijk. Morgen dus met de hand afwassen, nu hebben we niet gekookt, dus de schade valt te overzien!
39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page